Over Leuven Aquatics

Leuven Aquatics is de enige club in Leuven die een breed gamma aanbiedt voor het hele gezin en desgewenst een leven lang: wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo van recreatief tot top-competitief niveau, voor jong en oud. Het gevolg laat zich raden: 1000 leden uit 700 sportieve gezinnen. 

Met Leuven Aquatics kies je bewust voor kwaliteit, al meer dan 100 jaar! We trachten ons aanbod steeds te vergroten en te verbeteren zonder daarbij het familiegevoel, eigen aan een club, te vergeten. We zijn ervan overtuigd dat dit ertoe bijdraagt dat je graag komt zwemmen, dat je vlotter leert, dat je honger krijgt naar meer. En dat bieden we: zwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo zijn onze drie peilers, maar wie wil kan ook lesgever worden, zelf de club helpen besturen, een taakje op zich nemen,...

Kwaliteit bekom je onder meer door gedrevenheid en een beetje van die gedrevenheid verlangen we ook van de kinderen (en de ouders) in onze zwemschool. Je kan zonder één eurocent meer te betalen 2 keer per week naar de zwemles komen. Doe dat en je zal snel merken dat je geen visje moet zijn om vlot door het water te klieven. De “twee keer per week” regel geldt trouwens als standaard voor al onze werkingen.

Om ons nog beter te leren kennen, kan u door onze website surfen!

Ons organisatieschema en de samenstelling van het centraal bestuur vind je hier.

Wist je dat wij het stamnummer 16 hebben? Je kan hier meer lezen over onze geschiedenis of meer officieel vind je onze statuten hier.

Meer informatie over onze engagementen voor een sterke jeugdwerking en sterke ethische waarden binnen onze clubwerking vindt u hier.