Waterpolotoernooi Eindhoven

Benjamins Eindhoven 2015

Woensdag 30 december gingen de benjamins (U13) en de eendjes (U11) naar Eindhoven om deel te nemen aan het winter waterpolo tornooi. Met 6 velden en meer dan 90 verschillende teams is dit het grootste waterpolo jeugdtornooi ter wereld.

De benjamins speelden een sterk tornooi maar waren op het begin van het tornooi nog veel te veel onder de indruk van het fysieke spel van de Nederlanders. Gaande weg het tornooi leerden ze beter omgaan met de druk en dit resulteerde dan ook in mooie combinaties en goals. Zo wonnen ze vier wedstrijden en verloren enkel nipt tegen de ploeg die later het tornooi won. Ze eindigden op een mooie zevende plaats - als enige Belgische benjamins ploeg - van de achttien deelnemende ploegen.

De eendjes vertrokken met tien spelers naar Eindhoven, waarvan drie die nog maar pas waterpolo spelen. De Nederlandse ploegen waren heel sterk, maar de eendjes hebben gevochten. Het tornooi was niet alleen een heel leerrijke ervaring, het was bovendien ook een echte teambuilding. Ondanks de lange wachttijd tussen de matchen, amuseerden ze zich rot. We zijn trots op onze eendjes en kijken nu al uit naar volgend jaar!

Benjamins – U13: Joren Delport, Aaron Luts, Madzen Govaerts, Wout Bosteels, Adam Swennen, Brecht Van Assche, Mats Nauwkens, Naut Engelen, Willem Gillard, Bo Bloemen, Lotte Delauré, Lupe Vankeerbergen, Niko Aerts

Eendjes – U11: Brecht Bosteels, Lander Engelen, Elena Gillard, Oscar De Vis, Alex Raskin, Dries Vanderborght, Jarne Ibens, Pol Huygebaert, Vercoutere Kamiel

Trainers: Yoram Luts (U13), Tom Roobaert (U13), Lotte Delport (U11)