U21: Leuven 27 - Gent 7

Met Gentse als tegenstanstander wil de U21 hun ongeslagen reeks verderzetten. Ondanks de monsterzege tegen Moeskroen kwamen de junioren met een wrange nasmaak naar huis. Met veel werkpunten voor de boeg willen ze van dit jaar een succes maken. De Gentse tegenstander zit door corona in een minder goede positie, want met amper acht speler hopen ze verweer te kunnen brengen aan de leider in de stand.

De Gentenaars zijn toch niet de traagste en Willem moet al de eerste lob uit de lucht plukken. Dankzij hard werk de afgelopen weken staan de Leuvense junioren conditioneel ijzersterk, en doen het dan maar met tegenaanvallen uit het boekje. Maarten Dompas knalt vanop zes meter de eerste van de avond in doel, Joren werkt een drie tegen één overwicht af, 2-0. De eeuwige nonchalance blijft in het spel zitten, de paal houdt Maarten van zijn tweede van de avond en even later verkwanselt de thuisploeg een man-meer. Leuven houdt de druk op de ketel en ze ontmantelen praktisch elke aanval. Elias De Smijter voorziet Hannes van de perfecte binnentikker waarna Milo de volgende aanval de penalty meekrijgt, Hannes knalt met zijn tweede van de avond de 4-0 op het bord. De junioren laten dan toch een gaatje in de verdediging en Gent kan zeer nipt voorbij Willem geraken, 4-1. Jan Huygebaert snoept heerlijk de bal af en presenteert Elias Boone met een mooie assist voor de 5-1. Voor de laatste aanval komt ook de bezoekende keeper gezellig meespelen, maar Willem pakt zijn schot en smijt de bal genadeloos in het lege doel aan de overkant, 6-1 bij de eerste pauze.

De bezoekers starten de tweede time meteen met een goal, via de rebound door onoplettend verdedigen van Jan-Thomas Roefs. De Leuvense jongeren halen hun voeten echter niet van de pedaal en gaan verder op hun elan. Steffen Claes kan aan de overkant met de verdediger op zijn rug toch nog het net doen trillen, 7-2. Even later vergeet Hannes een gemaakte goal af te werken maar gelukkig haalt Maarten zijn trukkendoos boven op de rebound en tikt de bal met een lob over de keeper, 9-2. Ondanks de stevige tegenscore staat de Gentse keeper wel pal op meerdere goede kansen van de thuisploeg. Met mooi team- en zwemwerk hoeven Elias DS, Jan, Jan-Thomas en Elias Boone tot vier maal toe enkel binnen te leggen, 13-2. Gent kan vervolgens toch nog eens de netten doen trillen bij een man-meer. De aanval erop werkt Maarten af met een revairs in de korte hoek. De bezoekers verrassen Willem in de allerlaatste seconde toch nog eens. Met een 14-4 tussenstand aan de rust kunnen de boeken eigenlijk al toe.

Bij de start van de derde time probeert Leuven direct via piket en krijgt al vlug de manmeer, doch door de slordigheden baart de berg een muis. Elias DS speelt zijn aanvaller tureluurs en kan de vrijgezwommen Hannes de assist bezorgen, 15-4. Willem staat niet alleen als een muur in de goal, hij zet Tim met de perfecte pas in de tegenaanval ook een assist op zijn naam. Gent kan dan dankzij de scheidsrechter toch een keertje scoren, met een (vreemde) penalty, 16-5. Leuven blijft doordrukken en in twee minuten staat het al 19-5, eerst Brecht in de rebound, daarna Maarten vanop piket en vervolgens opnieuw Brecht die binnenknalt op de laatste seconde. Helaas gaat het niet allemaal zo perfect, want Leuven krijgt dan wel een man meer, maar Joren gooit op de deklat. Elias DS knalt in de herneming over en de bal van Milo vanop piket belandt via de deklat voor de goal. Maarten Dompas kan meer dan alleen scoren en geeft een goeie overpas aan Elias B die alleen voor goal vlot verzilvert, 20-5. Willem redt, net als vorige time, de bal van de keeper, maar in zijn enthousiasme gooit hij over de lege tegengoal deze keer.

De bezoekers mogen maar met acht zijn, de thuisploeg blijft doordrukken. Jan-Thomas kan op piket de buzzer verslaan op de laatste seconde, Joren schiet vanop de eerste paal in de verre kant met een gelukje via de hand van de keeper, 22-5. Bij Gent hebben ze geleerd van de tegenstander en een vrije aanvaller lobt in de tegenaanval over Willem. Steffen trekt nog een keertje door en smijt de bal onder de arm van de keeper tegen de netten, Tim maakt de aanval erop gebruik van de verwarring bij de verdedigers, 24-6. Omdat het spel er toch al opzit, beluit de keeper van de bezoekers al de resterende aanvallen mee te komen, waardoor Willem zijn hattrick kan vervolledigen door tweemaal over het hele veld te scoren. Via een penalty kan de keeper van Gent ook zijn goaltje meepikken 26-7. Het slotakkoord is nog voor Joren, die in de allerlaatste seconde scoort vanop piket, 27-7.

Zoals verwacht stuurde Leuven acht Gentenaars met lege handen naar huis. Met een pijlsnelle dodelijke tegenaanval en een goede conditie, maar ook met nog werk op de manmeer, mogen de junioren zich opmaken voor de topper bij de nummer twee, Antwerpen, op zaterdag 12 december.