U21: Leuven 20 - La Louvière 7

Na anderhalf jaar zonder match zijn de junioren gebrand om zich te bewijzen. Met jong talent en vaste waarden willen de jongeren laten zien wat ze waard zijn. De ambities liggen dus torenhoog, net zoals de verwachtingen. Ze krijgen direct een zware dobber voorgeschoteld met La Louviere, de ploeg die twee jaar geleden ongeslagen de kampioenband naar huis mocht nemen. Coach Yoram Luts wil met zijn manschappen om te beginnen de drie punten thuis houden.

Leuven schiet uit de startblokken, La Louviere heeft tijd nodig om de diesel op gang te trekken.

Het spel start slordig langs beide kanten, maar na drie keer op en neer zwemmen is het Maarten Dompas die de score opent met een blinde revairs vanop op de linkerpaal. Aan de overkant vecht de piket zich vrij en trekt Steffen Claes aan de noodrem. Keeper Willem Gillard houdt de penalty meesterlijk uit het doel. Vervolgens krijgt Leuven manmeer en Steffen verdubbelt de score met een schot vanop op de tweede lijn, 2-0. Leuven houdt het tempo hoog en via tweede piket breidt Hannes met een knappe revairs de Leuvense voorsprong uit. Ook verdedigend laten de junioren zich niet doen, want ze houden de nul op het bord. Aanvallend lukt niet elke kans, maar na sterk zwem- en teamwerk tikt Jan Huygebaert de bal binnen, 4-0 na een sterk eerste kwart.

Met de aanval naar het ondiepe vindt La Louviere een betere houvast en haalt de nul van het bord met een bal in de lage hoek. Leuven antwoordt via Milo op manmeer die alleen voor goal binnenwerkt, 5-1. La Louviere brengt terug spanning in de match met tweemaal een lobbalgoal over Willem, doch in de tussentijd ontmijnen Willem en co proffesioneel een 1-0 situatie voor goal. Doordat de match spannender wordt, begint de match ook bitsiger te worden met hier en daar al eens een slag onder en soms ook boven water. Jos van Gorp twijfelt niet voor goal na een mooie assist van Joren Delport, waarna de waalse tegenspelers vanop zes meter de fout krijgen en Willem kloppen, 6-4. De bezoekers vragen time-out, maar verslikken zich daarna tweemaal in de tegenaanval, waarbij eerst Aaron Luts op aangeven van Joren binnenschiet en Willem even later de perfecte assist geeft aan Jos die koelbloedig afwerkt. La Louviere komt nog dichtbij, maar het blijft 8-4 bij de rust.

De Leuvense junioren nemen de match in handen, La Louviere krijgt waterpololes.

Na de koffie verdedigt Leuven de eerste aanval goed uit, waarna Maarten met een kanonschot binnenschiet aan de overkant. Via een afgeweken bal kunnen de bezoekers het verschil gelijkhouden, 9-5. Bij de volgende manmeer krijgt Joren alle tijd van de wereld, en schiet met een no-look goal binnen. La Louviere probeert dan maar verbaal de match te winnen, maar schiet alleen maar in eigen voet. Met een strakke tegenaanval komt Tim De Bondt alleen voor goal en verschalkt de keeper, 11-5. Maarten laat zich nog opmerken met mooie intercept, maar de junioren komen de volgende aanval niet onder de druk uit. 12-5 na een heftige derde kwart.

In het laatste kwart zijn de batterijen van La Louviere opgebruikt en komt de bezoekende keeper in een schietkraam terecht. Joren geeft de bezoekers eerst een koekje van eigen deeg met een lob. Vervolgens vecht Jos zich vrij en doet nogmaals zijn duit in het zakje, waarna les loups toch nog eens kunnen tegenprikken 14-7. Maarten lokt de fout uit op 8 meter en kan van ver scoren. De thuisploeg ruikt bloed en vindt viermaal de weg naar het doel via de tegenaanval, eerst tweemaal via Bo Bloemen, daarna is het Tim die de bal binnenschiet en uiteindelijk scoort Aaron alleen voor doel. La Louviere prikt nog één laatste keer tegen, 19-7. Steffen en de nummer 7 van La Louviere mogen beiden gaan douchen na een akkefietje in het water. Het slotakkoord is voor Elias Boone, die na een manmeer met nog drie seconden op de klok de 20-7 eindstand op het bord zet.

Leuven opent het seizoen stevig met een sterke (tegen)aanval alsook met een rotsvaste verdediging. Het speelde La Louviere van het kastje naar de muur met een brede kern, met als speciale vermelding voor keeper Willem Gillard. De U21 zet met deze stuntzege zijn titelambities extra in de verf. Volgende afspraak is thuis tegen Oostende op zondagavond 24 oktober om 18u30.