U17NA: La Louvière 13 - Leuven 8

Zondag 19/11 was de opdracht klaar en duidelijk voor de U17 van Leuven: wraak nemen met de eerste plaats als gevolg. De dames deden het hen al voor eerder op de avond.

De eerste time startte slecht voor de Leuvense U17: verdedigend werd er niet samengespeeld en aanvallend geraakten ze regelmatig de bal kwijt. Al snel kwam de thuisploeg 2-0 voor, maar de bezoekers konden toch nog tegenprikken via Jos: 2-1. De scheidsrechter was er niet schuw voor om iemand 20 seconden richting de hoek te sturen. Eén probleem: Leuven wist geen raad met deze man-meers, in tegenstelling tot La Louvière die ze efficient benutte. Zo scoorden ze nog 4 keer en eindigde de eerste time onverwachts slecht, 6-1.

Nadat coach Tom Roobaert zijn team tactisch wat bij had geschaafd in de pauze, was Leuven helemaal klaar om zich te herpakken. Dit resulteerde in een snel doelpunt, een mooi afstandsschot van Steffen. Maar ook La Louvières sterkhouder prikte er een tegen. Een domper voor Leuven: verdedigende machine Jan, vloog in minder dan 2 minuten twee keer buiten. Maarten nam nu tijdelijk diens rol over en wist bovendien nog te scoren. Leuven dacht deze time met 1-2 gewonnen te hebben tot de thuisploeg op 5 seconden voor het einde toch nog wisten te scoren, 7-3 stand in de helft.

De Leuvense spelers wist bij het begin van de derde time wat ze moesten doen om de match nog in handen te nemen. Het duurde bijna een halve time voor er een goal viel maar het was dan toch La Louvière die de score opende in deze time. Jos wist nog snel terug te prikken en opnieuw was het wachten op een doelpunt. Tot in de laatste minuut twee spelers van La Louvière achtereen buiten vlogen, Leuven profiteerde en zette de man-meer mooi om via Jan. Deze time werd wel met 1-2 gewonnen door Leuven.

Toen de ploeg van kapitein Hannes klaar was om voor de laatste keer op te zwemmen, moesten ze alles geven om een 9-5 achterstand nog om te zetten in drie punten. Toch ging het mis, het leek wel een déjà vû van de eerste time: ze speelden niet meer samen en het was één hoop chaos. Voor ze het wisten stond het al 12-5. Zwemtalent Jos werd als laatste troef ingezet om via tegenaanvallen nog iets te forceren. Dit is helaas maar één keer in een goal kunnen omzetten. Keeper Hanne Delport, die tevens een enorm sterke match aan het spelen was, kreeg haar passen niet altijd gesynchroniseerd met haar medespelers tot over het 30-meter bad. Hannes pikte zijn goaltje nog mee maar toen La Louvière hun 13e doelpunt van de avond maakte, was de match gespeeld. Leuven wist nog een man meer op een niet al te koosjere manier om te zetten via Milo. Eindstand: 13 - 8.

De teleurstelling was enorm bij de Leuvense spelers. Opdracht is duidelijk: Antwerpen en Aalst in eigen bad gaan overwinnen en de zes punten tegen Brussel en Calypso thuis houden. Als dit lukt spelen ze kruisfinales tegen hoogstwaarschijnlijk Oostende of Brugge.