U15NB: Leuven 18-La Louvière 11

Voor de aanvang van de wedstrijd hadden veel Leuvense spelers stres. Het ontbreken van kapitein Joren woog mentaal heel zwaar door bij de spelers, iedereen was bang dat het zonder hem niet zou lukken. Maar na een korte tactische bespreking en een stevige opwarming was het team van coach Yoram Luts helemaal klaar om de topper te spelen met als inzet ongeslagen te blijven met de bijhorende eerste plaats.

Van de schrik om te verliezen was niets meer te zien bij de start van de wedstrijd. Brecht scoorde als snel de 1-0 en lokte de penalty uit die proper werd omgezet door Aaron: 2-0. Deze scoorde nog 2 keer en La Louvière kon ook nog een keer tegenprikken. 4-1 na de eerste periode.

De tweede periode veranderde het spel, La Louvière begon harder te spelen en Leuven had veel meer moeite om met het fysieke spel van de wolven en lieten zich doen. Hierdoor kon La Louvière makkelijk beginnen scoren vanop de tegenaanval met 3 goals als gevolg. Gelukkig kon Leuven rekenen op een sterke Aaron en Brecht om de score deze time toch in evenwicht te behouden. De laatste seconden kreeg Bo opeens super benen en sprong hij tot aan zijn zwembroek uit het water, gesprongen oordeelde arbiter Ben Baetens en dus een penalty. Ook La Louvière zette hun strafschop om. 3-4 periode score, 7-5 halverwege.

De derde periode was gelijkaardig aan de tweede, Leuven had nog steeds moeite met het harde spel van La Louvière. Maar hoe langer dit spel duurde hoe beter Leuven hiermee kon omgaan. La Louviere kon wel nog tweemaal scoren maar ook de Leuvense shotters stonden weer op scherp. Deze keer waren het Bo, die tevens een zeer sterke wedstijd op de midachter speelde, Brecht en Madzen die met scherp schoten. Maar het beste van deze time moest nog komen, 5 seconden voor het einde komt de bal bij onze keeper Willem die de bal vanuit zijn goal naar de andere kant shot. De bal verdwijnt mooi in de linkerbovenhoek: een wereldgoal. Periode: 4-2, totaal 11-7.

Na deze wereldgoal veranderde La Louvière van keeper maar het mocht niet meer baten, de spelers van Yoram toonden in de laatste periode dat ze fysiek zeer sterk staan: in geen tijd hadden ze 5 keer gescoord tegen geen enkele goal van de wolven, Aaron (2), Brecht, Madzen en Bo waren de schotters van dienst. In deze periode toonden de spelers van Coach Yoram Luts dat hun conditie in orde is. Teken om de spelers die iets minder kansen hebben gekregen nog een beetje extra speelgelegenheden te geven. La Louvière maakte gebruik van de vele wissels in Leuven om nog 4 keer tegen te scoren maar ook de minder ervaren spelers van Leuven slaagde erin te scoren tegen de voormalige leider. Op 6 seconden voor het einde na een time-out herhaalt Willem zijn kunstje opnieuw, hij scoort vanaf de middellijn in de goal van de tegenpartij. Leuven bevestig met deze overwinning dat het wil meestijden voor de nationale tittel.

Scoorden voor Leuven:

Aaron 7, Brecht 4, Madzen 3, Bo 2, en Willem 2.