U15NB: Leuven 13 - Brussel 2

De zesde wedstrijd van de U15 was geen normale wedstrijd, halverwege de wedstrijd hield de Brusselse ploeg het bij bekeken en verlieten middenin de wedstrijd het zwembad. Hierdoor kon competitieduel niet meer doorgaan. Een wedstrijd tegen Brussel staat altijd garant voor een fysiek pot waterpolo, Leuven miste ook nog drie tweede jaars waardoor ze veel power miste, juist iets wat je altijd goed kan gebruiken tegen Brussel. De opdracht voor Leuven was simpel: winnen.

De eerste time begon slecht voor Leuven: 2 aanvallen voor Brussels, 2 mooie afstand shots, 2 goals. Coach Yoram Luts stuurde de tactiek bij en dit loonde. Leuven scoorde 2 keer via Aaron en Madzen en Brussel kon niet meer tegenscoren. 2-2 na de eerste periode.

In de tweede time toonde Leuven waarom ze willen meestrijden voor de nationale titel: verdedigend zat het slot op de deur en aanvallend was Brussels machteloos. Aanvallend kon Leuven het zwakke zwemniveau van Brussel afstraffen op de tegenaanval. Leuven scoorde 7 keer via Aaron (2), Adam (1), Andreas (1), Brecht (2) en Madzen. Brussels raakte gefrustreerd en begon de snelle spelers van Leuven foutief af te stoppen wat resulteerde in vele uitsluitingen voor de bezoekende ploeg. 9-2 na de tweede periode.

De derde periode ging verder op het elan van de vorige, Brussel kon conditioneel niet mee met de spelers van Leuven en kon alleen foutief een antwoord bieden op het snelle spel van de thuisploeg. Hierdoor kwamen de Brusselaars in foutenlast met hun betere spelers. Nadat de Brusselse nummer 8 voor een derde keer Madzen foutief afstopte, zat zijn wedstrijd erop. De bezoekende coach was hier helemaal niet mee akkoord, Madzen zou de fout hebben uitgelokt en de speler hebben opgejut en uitgedaagd. Hierdoor mocht -volgens de Brussels coach- de Brusselse 8 zich revancheren. Hij liep woedend naar de arbiter die hem hierop eerst een gele en daarna, na aanhoudend protest, een rode kaart gaf. De maat was vol voor de Brusselaars die prompt het zwembad verlieten, de wedstrijd was afgelopen. Eindscore 13-2 in het voordeel van Leuven.

Het is nu afwachten op de beslissing van de sportcommissie om te zien wat de gevolgen van deze actie is. Wij gaan er alvast vanuit dat Leuven de wedstrijd wint zoals de score duidelijk weergeeft.

Scoorden voor Leuven:
Aaron 6
Madzen 3
Brecht 2
Andreas 1
Adam 1