U15NB: La Louvière 10 - Leuven 8

U15 verliest in La Louviere nadat vier basis spelers hun eerste out def ooit kregen! Het is geen leuke zaterdag geweest voor de U15 van Leuven, de ongeslagen miniemen gingen op volle sterkte naar La Louvière, de tweede in de stand. Ze wisten dat het een zware wedstrijd ging worden ondanks de vlotte thuiszege eerder dit seizoen (18-11).

Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden werd al snel duidelijk, de eerste time was het al meteen duidelijk dat we niet enkel tegen de thuisploeg speelden maar dat ook een aantal externe factoren de wedstrijd bepaalden. Aan het einde van de wedstrijd konden de 5 selectiespelers niet meer in het water, Joren(na 2.5 time), Brecht(na 3.5 time) en Madzen(na 1.5 time) kregen alle drie hun eerste out definitief ooit. Aaron kreeg 3 zware fouten (na 3.5 time) en Bo werd letterlijk drie keer het water uitgestampt/-geslagen. Niet echt reclame voor waterpolo. Toevallig woonde de scheidsrechter in La Louviere.

Ondanks de oneerlijke wedstrijd bleef Leuven heel de tijd in de wedstrijd en kwamen ze zelfs een aantal keer op voorsprong. Maar in zo’n wedstrijden heb je sterkhouders nodig die de goals kunnen maken. Die had Leuven niet meer omdat ze allemaal met een definitieve uitsluiting op de bank zaten… Hoewel alle Leuvense basis spelers aan de kant zaten had La Louviere het moeilijk, door onderandere de sterke verdediging van de bankspelers, om de wedstrijd af te maken en konden ze pas 30 seconden voor het einde afstand van Leuven nemen: 10-8.

Het is niet leuk om een wedstrijd te spelen die op voorhand al vast lijkt te liggen, Leuven verdiende de overwinning en was veel beter maar als al je beste spelers onterecht naar de kant worden gestuurd, is het moeilijk om een wedstrijd alsnog te winnen. Ondanks het verlies houdt Leuven alles in eigen handen, als het zijn volgende twee wedstrijden wint, wint het ook zijn reeks doordat Leuven over de twee wedstrijden tegen La Louvière een beter doelsaldo heeft.

Scoorden voor Leuven: Aaron - 3, Joren - 4, Adam - 1