U15NB: Aalst 6 - Leuven 13

De U15 heeft de eerste van twee zware uitmatchen op rij gewonnen. Tegen het derde geplaatste Aalst wonnen ze overtuigend met 6-13.

De wedstrijd was voor Leuven een beetje aftasten, spelen in zo’n groot bad is Leuven niet gewoon waardoor ze moeilijk echt kansen creëerden. Er werd veel heen en weer gezwommen en maar weinig polo gespeeld. Leuven kon toch twee keer scoren via Aaron en Brecht die beide toch een gaatje vonden in de verdediging. Leuven hield zelf de deur goed dicht en kon zo met een mooie 0-2 voorsprong de eerste time afsluiten.

De tweede time werd iets harder, er werd meer geduwd en getrokken maar voornamelijk Leuven werd hiervoor afgestraft, de thuisploeg kon hun fysiek spel net iets beter verbergen.  Zowel Aaron en Brecht als Bo kregen twee uitsluitingen waardoor Leuven in foutenlast begon te raken. Gelukkig zat de verdediging goed waardoor Aalst maar 1 man meer kon afwerken, ook stond Willem sterk te keepen en toonde zijn talent door een penalty te pakken. Leuven kon wel 3 keer scoren via Joren (2) en Brecht. Aalst maakte gebruik van de foutenlast en de vele wissels om nog 2 maal tegen te prikken.

De derde periode begon slecht voor Leuven, Aalst kon al snel scoren en bracht de score tot 4-5. Daarenboven kreeg spelverdeler Aaron zijn derde individuele fout en mocht hij dus niet meer meespelen. Na een time-out kon Brecht de daarvoor verkregen man meer omzetten en Leuven terug op een dubbele voorsprong te zetten. Willem pakte daarop zijn tweede penalty en gaf daarmee een enorme vertrouwen boost aan Leuven. Een minuut voor het einde besloot Joren dat de spanning lang genoeg had geduurd door twee keer een individuele actie af te maken. Willem bekroonde daarna zijn sterke wedstrijd door op 1 seconden van het einde de bal vanaf zijn eigen goal recht in de haak te scoren, 4-9

In de laatste periode was Aalst gebroken, de 3 goals in de laatste minuut van de vorige wedstrijd waren duidelijk aangekomen. Leuven scoorde al snel twee keer via Joren en Brecht waardoor de voorsprong groot genoeg was om een aantal sterkhouders een beetje rust te gunnen. Aalst scoorde 2 keer tegen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Kaptein Joren bekroonde dan zijn sterke wedstrijd door nog een goal te maken en een penalty uit te lokken die Mats mooi in de hoek plaatste, 6-13

Scoorden voor Leuven: Brecht – 4, Aaron – 1, Joren – 6, Willem – 1, Mats – 1