SHII: Oostende 16 - Leuven 8

Voor de elfde speeldag van SHII waterpolo ging Leuven Aquatics op verplaatsing naar de kust. Na een ruime overwinning op Calypso was het de bedoeling voor de Vlaams-Brabanders om op het elan verder te gaan. Bij een overwinning zou Leuven over Oostende springen naar de vijfde plaats. De thuismatch eindigde op een 11-8 overwinning voor Leuven. Oostende kon zijn aansluiting met de top behouden indien het Leuven verslaat en waren gebrand op een overwinning na uitschakeling in de beker door Leuven.

In het zout bad van Oostende begon de match met veel actie. Alexander Maes hield de 0 op het bord, terwijl aan de overkant het vizier nog niet op scherp stond. Nathan Dompas kon uiteindelijk na 3,5 minuten de ban breken met een afstandsschot, 0-1. Oostende vocht terug. Met snelheid zwommen ze zich telkens opnieuw vrij op de tegenaanval voor het Leuvense doel, wat resulteerde in 4 goals in 2 minuten, 4-1. Nathan met een afstandschot en Jef de Cat met een revairs zorgden terug voor de aansluiting, 4-3 met nog 12 seconden te spelen. Oostende speelde dit slim uit en met een goed schot vonden ze toch het gaatje, 5-3.

Anderhalve minuut in de tweede time vocht Yoram Luts zich vrij op de rechtse hoek, en maakte met een geplaatste lob 5-4. Hierna werd Jef voor de tweede keer naar de kant gestuurd, waarvan Oostende profiteerde. Vervolgens zwommen de West-Vlamingen zich weer vrij alleen voor goal en maakten genadeloos af: 7-4. Leuven kreeg man-meer en na goed uitspelen knalde Lukas Dekeyser in doel. Nadien scoorde Ben Vandoren vanuit de korte hoek met een knappe revairs de 7-6. De volgende aanval werd Roberto Guarnieri uitgestuurd, Oostende zette de man-meer om in een doelpunt, 8-6. Door een out van Oostende kon Nathan met een strak schot scoren tot 8-7, maar in de laatste minuut liep Oostende uit tot 10-7 door 2 keer Alexander Maes te kloppen.

Na de koffie moest Leuven proberen het gat te dichten. Nathan met nogmaals een afstandsschot klopte de Oostendse keeper opnieuw, 10-8. Leuven hield goed stand, maar schoot zichzelf toen in eigen voet. Joris Leemen kreeg definitieve uitsluiting, Oostende vergrootte de voorsprong tot 11-8 en onmiddellijk na de goal kreeg ook Ben Vandoren definitieve uitsluiting. Met twee basisspelers uit de wedstrijd voor Leuven scoorde Oostende 2 minuten voor het eind van de derde time. Beide ploegen kregen nog kansen, maar het bleef bij 12-8.

In de vierde time nam Oostende direct het heft in eigen handen, met een goeie tegenaanval werd het 13-8. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Oostende dat efficienter was, 14-8 na 4 minuten. Leuven probeerde, zelfs met 2 man meer, maar tevergeefs. Bij de volgende tegenaanval trok Kevin Heurckmans aan de noodrem, waarbij Oostende niet twijfelde, 15-8. Leuven kreeg nog 2 keer man meer, maar verzuimde om het voordeel om te zetten in doelpunten. Het was Oostende daarentegen dat met een laatste goal de wedstrijd afmaakte. Eindscore: 16-8.

Leuven hoopt zich te herpakken volgende wedstrijd in en tegen Wase, zaterdag 24 februari.

Scoorden voor leuven: Nathan Dompas 4, Jef De Cat 1, Yoram Luts 1, Ben Vandoren 1, Lukas Dekeyser 1