SHII: Leuven 18 - Calypso 8

Leuven Aquatics en Calypso ontmoetten zondag 11/02 elkaar weer op de eerste speeldag van de terugronde. Met de achtste plaats en hetzelfde aantal punten voor de heenronde was Leuven gebrand om het tweede deel van het seizoen in te zetten met een overwinning. Op de eerste speeldag was Calypso nog met 14-7 te sterk voor Leuven. Zij hadden 12 punten verzameld en wilden dus aansluiting behouden met de top vier. Beiden willen dus vol voor de drie punten gaan.

Leuven schoot furieus uit de startblokken. Jef De Cat legde na 16 seconden de 1-0 in goal, gevolgd door een afstandsschot van Nathan. Ondertussen was Alexander Maes alert met een paar goeie reddingen. Calypso vond de aansluiting, maar Ben Vandoren klopte de keeper in de korte hoek, 3-1. Na veel heen- en weergang kreeg Yoram Luts zijn eerste out van de avond, waarvan Calypso profiteerde, 3-2. Nathan deed zijn kunstje van het begin nog eens over met een afstandsschot, 4-2 op het einde van de eerste time.

Het tweede kwart begon met veel actie, maar geen doelpunten ondanks goede pogingen van Jef en Roberto. De keepers aan beide kanten (en ook het doelkader) lieten zich niet doen. Coach Gabriele vroeg een Time-out om bij te sturen. Zijn woorden leken te werken, want Ben klopte de keeper van Calypso in de korte hoek. Ook de Brusselaars vonden hierna twee keer de weg naar het doel, eerst met een goed schot, en daarna met een penalty door een fout van Yoram. 5-4 leek de ruststand totdat Ben op de laatste seconde nog een kanonschot uit zijn hoed toverde, die de keeper van Calypso totaal verraste. 6-4 bij halftime.

Na de rust deed Yoram direct bij de eerste aanval de netten trillen vanop afstand. De Brusselaars kwamen terug tot 7-5, maar toen besliste Ben om zijn duivels te ontbinden. Eerst in de korte hoek met een strak schot en vervolgens klopte hij de Brusselse keeper met een revairs. Nathan pikte hierna nog zijn goaltje mee met een goed afstandsschot,10-5. Calypso milderde nog tot 10-6 maar Leuven drukte door. Joris Leemen met een strakke ketsbal, daarna Lukas Dekeyser met een pareltje, en ten slotte Yoram dikten de score nog aan tot 13-6 in het derde kwart.

De vierde time ging van start met enkele gemiste kansen, maar ook goed verdedigen van Leuven en Calypso. Na enkele minuten lobte Ben zijn zesde van de avond over de keeper. Jef deed met een stevige revairs de netten trillen, waarna hij dat een halve minuut later op identieke wijze nog eens herhaalde, 16-6. Met Calypso tegen de touwen pikte Ward Lambrechts ook zijn goaltje nog mee. Bij de volgende Leuvense aanval deed Jef de boeken toe na een gemist schot van Ward. De twee laatste goals van de Brusselaars waren nog een beetje een smet. Eindstand: 18-8.

Leuven speelt volgende week in en tegen Oostende, waar het bij winst haasje over kan doen met deze laatste naar de zesde plaats.