SHII: Leuven 15 - Antwerpen 11

Speeldag 13 van heren waterpolo tweede klasse werd afgesloten door Leuven Aquatics dat thuis speelde tegen Antwerpse B. Leuven kan bij een overwinning over Calypso springen dat thuis onderuitging tegen Aalst. Na puntendeling tegen Wase vorige week kon Leuven het zich niet veroorloven om punten te verliezen, anders zouden ze de Antwerpenaren gelijke hoogte komen. Bij de heenmatch aan de Schelde hadden de 2 ploegen gelijkgespeeld.

Ondanks het overwicht van Leuven was het Antwerpen dat de score opende. Nathan Dompas bracht de thuisploeg langszij, 1-1. De eerste manmeer van de avond voor Leuven werd omgezet dankzij Jef De Cat, waarna Ben Vandoren de voorsprong verdubbelde en Jef de verdediging vervolgens met een revairs opnieuw klopte, 4-1. Antwerpen milderde tot 4-2, maar Leuven had de touwtjes stevig in handen en liep verder uit door 2 strakke schoten van Lukas Dekeyser en Nathan Dompas, 6-2 na de eerste time.

In het tweede kwart scoorde Antwerpen al gauw doordat Leuven te snel aanviel terwijl Antwerpen de bal zelf nog in aanval had, 6-3. Ben veroverde na de volgende Leuvense aanval snel de bal van Antwerpen, en bediende Lukas op de 7-3. Antwerpen had aan de overkant ook geluk met een schot dat botste via de paal op Alexander Maes zijn hoofd, om daarna in het doel te belanden, waarna het terugkwam tot 7-5 met een revairs. Leuven profiteerde dan weer optimaal van een manmeer aan de overkant dankzij een goed schot van Nathan. Antwerpen kwam nog terug tot 8-6 maar leuven maakte op lange afstand het verschil met twee goede schoten van Nathan en Jan-Pieter Everts, 10-6 aan de rust.

Leuven ging in de derde time verder op zijn elan. Eerst Jef met een revairs op piquet, daarna diezelfde Jef met een lob in de rebound, 12-6. Beide ploegen deden hun best om toch de netten te doen trillen, maar het scorebord bleef hetzelfde voor lange tijd. Antwerpen brak dan in de laatste 2 minuten de ban met een revairs, vervolgde met een goal na een snelle tegenaanval en het schoot zich dan nogmaals vanop afstand terug tot 12-9. Leuven voelde de hete adem van Antwerpen terug in de nek.

De laatste time begon goed voor Antwerpen, dat na uitsturen van Ben, de manmeer uitspeelde, 12-10. De volgende aanval zwom Lukas zich mooi vrij alleen voor goal en knalde de 13-10 tegen de netten. De motor bij Antwerpen draaide niet meer en Leuven vond zich met 4 tegen 2 voor het Antwerpse doel, waarbij Nathan de keeper klopte na goed uitspelen van Leuven. Leuven kreeg nog een manmeer en treuzelde niet, 15-10. Antwerpen vond toch nog 1 keer het gaatje bij de volgende aanval, maar Leuven speelde voor de rest rustig uit. 15-11 eindstand na een spannende match.

Beide ploegen maakten er voor een redelijk volle tribune een aangename match van. Leuven springt door de overwinning over Calypso langs Oostende met 15 punten en komt op 3 punten van Wase. Volgende zaterdag 10 maart gaat Leuven op bezoek in Aalst, dat gedeeld derde staat.

Scoorden voor Leuven: Nathan Dompas – 5, Jef De Cat – 4, Lukas Dekeyser – 3, Ben Vandoren – 2, Jan-Pieter Everts – 1