SD: Leuven 1 - Gent 18

De Leuvense dames staan voor dé uitdaging van het jaar. Ze spelen thuis tegen Gentse, ongetwijfeld de sterkste tegenstander uit de Belgische vrouwencompetitie. Na een goeie overwinning tegen Ladies West, is dit een totaal ander kaliber. Leuven wil laten zien dat ze voor de eerste keer punten kunnen thuishouden tegen deze grootmacht.

Gentse grijpt Leuven direct bij de keel.

Leuven wordt direct met beide voetjes op de grond gezet, want het laat zich direct verschalken bij de eerste aanval, waarbij de bezoeker 1-0 voor de goal afwerken. De thuisploeg krijgt daarna een manmeer, maar kan het niet verzilveren. Leuven laat zich te gemakkelijk ringeloren en de bezoekers pressen de thuisploeg grotendeels verder dan zes meter. Gentse krijgt een eerste manmeer, en kan die wél verzilveren door slecht uitverdedigen, 2-0. Caya de Leeuw van Weenen krijgt de bal voor goal op piket niet tegen de netten, waarna op tegenaanval een vrije Gentse speler de score kan uitdiepen. De match gaan al snel van hard naar vuil, doch na een manmeer kan Caya op aangeven van Hannah Luts de nul voor Leuven van het bord vegen. De uitploeg kan hun voorsprong verder uitbouwen door een snelle tegenaanval, 1-4.

Beide teams starten de tweede time door de keeper testen, doch het is Gentse vanop piket die de bal tegen de netten krijgt. Lotte Delport kan voor doel komen en krijgt een penalty, maar vergeet ze om te zetten, waarna Gentse zonder pardon de 1-6 binnenschiet. Salina Smellers kan via de deklat dan weer net niet scoren. De man minder voor Leuven even later krijgen ze weer de deksel op de neus, en gaat het van kwaad naar erger na een snelle tegenprik, 1-8. Keer op keer probeert Leuven wel, maar geraakt het niet voor goal, en kan Gent profiteren met twee vlot uitgespeelde counters. Het thuispubliek blijft desondanks volop achter de Leuvense dames staan. Caya probeert meermaals via 6 meter of piket, maar kan haar kansen niet verzilveren. Gent kan de bal via piket wel binnenzwieren, 1-12 na een doelpuntenfestijn voor Gent.

Leuven wilt wel, de bal en het doel helaas niet.

Na de koffie gaat het spel op de zelfde manier verder. Leuven beukt meermaals, maar geraakt niet door de poort. Gent scoort wel via een snelle tegenprik. Na een gefaalde manmeer en meerdere kansen langs beide kanten is het toch Gent dat nogmaals aan het langste eind trekt. Een keer met een goed schot en een keer na een binnentikker op de rebound, 1-15.  Beide ploegen krijgen nog goeie kansen, maar scoren er geen enkele keer meer.

In de laatste time krijgt Caya een goeie kans op midvoor, helaas schiet ze de bal op de lat. De vermoeidheid slaat toe en beide ploegen proberen, maar wringen goede kansen meermaals de nek om. Gentse komt nog alleen voor goal en kan nog eens wel afwerken. Salina, Caya en Lotte schieten meermaals op doel, maar het kader is te klein en de Leuvense dames ook meermaals niet goed gezind. Nadat de verdediging van de thuisploeg de noodrem moet gebruiken, kan Gentse nog een penalty omzetten, 1-17. De Gentse dames counteren met een mooie lob en duwen Leuven volledig de put in. Beide teams vragen nog time out voor een laatste aanval, maar slagen er niet in om nog de netten te doen trillen. Eindstand 1-18.

De Leuvense dames zagen meermaals sterretjes tegen een sterk Gent, dat vooral op de tegenaanval vlot de weg naar doel vond. Ook het geluk had de dames zondagavond de rug toegekeerd, keer op keer wou de bal maar niet in doel. Hopelijk herpakken de dames zich tegen de volgende match, zondagavond 17 oktober om 20u tegen Eeklo.