SCWP: Charleroi 6 - Leuven 7

Vrijdag 20 Oktober en de heren van Leuven Aquatics verzamelen op parking Bodart. Ondanks het vrijdagavond - gevoel, staat de overwinningslust op alle gezichten te lezen. Leuven heeft er zin in en is er meer dan klaar voor. Ondanks wat probleempjes onderweg, bereiken 14 spelers, coach Gabriele Colozzo en assistent coach Cesar Ophalvens zwembad Helios te Charleroi. De coach vermoedt dat er zich in deze match wel wat speelkansen voor de jongere garde zullen voordoen, en zet Michiel Dekeyser en Niels Descamps op het blad als laatste twee spelers. Toch even een sportieve vernoeming van de immer gemotiveerde, en vaste waarde van het team, Tom Roobaert die hiervoor zijn plaats afstaat.

Iedereen stelt zich op en vertrouwt in de hervonden conditie voor deze match op 30 meterbad. Nathan Dompas toont meteen dat Leuven hier niet zal moeten onder doen in zwemmen en verovert vlot de bal bij het opzwemmen, de match is begonnen. Leuven stelt zich op, maar al snel wordt duidelijk hoe de match tegen een Waalse ploeg met arbiters Yves Baudain en David Bourgeois er uit zal zien. Elke beweging die de Leuvenaars proberen te maken in aanval wordt afgestraft met aanvallende fout, zo ondervinden picket Jef De Cat, het links kanon Ben Vandoren, en elke speler die probeert in te zwemmen. De verdediging daarentegen, mag blijkbaar op twee meter van de goal los over andere spelers zwemmen en mag het zich al beklagen als hij het er met een gewone fout van afbrengt. In de aanval vormt Charleroi echter niet meteen een grote dreiging, want een degelijke maar vooral zuivere verdediging ontneemt de Waalse ploeg van alle opties en wanneer er toch een shot tussen de verdedigers door raakt, blijkt de zichzelf ziek-verklaarde keeper van Leuven, Alexander Maes, toch beter in form dan hij dacht en keept een zeer sterke match. En dan, een mooie actie, de ploeg ziet ruimte voor de picket en speelt uit zoals in het boekje. Ben Vandoren dreigt, trekt verdedigers mee naar rechts, pas naar Lukas Dekeyser, en die legt hem perfect voor Jef De Cat op het water, revers binnen. Als Leuven voor elkaar speelt, kan niets hen stoppen. En met deze ene goal is ook ineens de eindscore van de eerste time gekend, want elke aanval van Leuven wordt zoals eerder al gezegd, om god mag weten welke reden, afgefloten met een aanvallende fout.

Het scorebord staat op 0-1 wanneer de tweede time begint en Leuven weet dat er gescoord moet worden. Toch is het Charleroi die de eerste goal van de time in de netten weet te smijten, 1-1. Maar niet veel later scoort Jef De Cat zijn tweede en meteen laatste van de match want bij de volgende aanval krijgt hij een Def Out aangesmeerd van de coach van Charleroi. Ja, u leest het goed, want wanneer Jef zich met handen boven water los probeert te draaien uit de ‘innige omhelzing’ van de Waalse laatste man, roept de coach van de thuisploeg naar de heer Bauduin om de Leuvense picket toch buiten te smijten, die zonder te kijken naar het spel teken doet dat Jef De Cat buiten vliegt met vervanging. Leuven is totaal verbouwereerd… dit is ongezien… Maar Lukas Dekeyser neemt het heft in handen en laat zien dat Leuven geen ploeg is die op slechts enkele spelers draait, en gewoon verder kan draaien, en de dreiging ook waar kan maken, 1-3. Charleroi slaagt er ook in nog een goal te maken, maar ook Ben Vandoren is van scoren niet vies: 2-4. Ondertussen blijven de gemoederen in het water hoger op lopen. Wanneer Joris Leemen op 1 seconde voor het einde van de aanval een fout mee krijgt omdat hij hardhandig bij het hoofd onder water getrokken wordt, krijgt ook hij een Def Out wanneer hij naar de betreffende verdediger gebaart dat hij een beetje normaal moet doen. Van de verkregen fout wordt niets meer gezegd, en de bal lijkt voor de Waalse ploeg. Leuven ontploft en alle frustraties die zich al een hele match opstapelen, kanaliseren zich en komen tot uiting in het omtrappen van de kegel aan de spelersbank door Jan Pieter Everts, waarvoor hij een rode kaart krijgt, en Leuven de 2de time afsluit met 2-4 voorsprong en 3 spelers Def Out.

In de derde time gaat het er zoals te verwachten behoorlijk hard aan toe. 3-4, meteen gevolgd door de volgende goal van Lukas Dekeyser, 3-5. Wanneer de Waalse nummer 5 de 4-5 scoort, begint het Leuvense team de hijgende adem toch in de nek te voelen en probeert nog wat acties te forceren, maar de time eindigt op 4-5.

Één minuut in de vierde en laatste time scoort Charleroi de gelijkmaker, 5-5. Maar opnieuw weet Lukas kalm te blijven en scoort hij een prachtige goal, 5-6. Oppassen geblazen want ook Charleroi geeft niet op en komt terug tot een spannende 6-6. Wanneer Ben Vandoren op 3 minuten van het einde de 6-7 scoort, lijkt de match gespeeld. Leuven blijft kalm, in de mate van het mogelijke in deze situatie, speelt rond en pakt de ballen af in verdediging. 6-7 is dan ook de eindscore van een match die veel spannender werd dan hij ooit had mogen zijn.

 

Scoorden voor Leuven:

-Jef De Cat: 2

-Lukas Dekeyser: 3

-Ben Vandoren: 2

 

Verslag door Jef De Cat.