Nieuwjaarsbrief 2015

Eindejaarskaartje 2015

Beste leden, medewerkers en sympathisanten,

Onze club heeft zijn eerste werkingsjaar achter de rug onder de nieuwe naam Leuven Aquatics. We gingen verder op de weg die op het eeuwfeest werd ingeslagen. We maakten van onze club een nog sterker geheel met een breed aanbod aan zwembadsporten voor zo’n 1.000 leden, van zeer jong tot net iets minder jong.

Onze zwemschool behaalde voor het 4de jaar op rij het hoogste kwaliteitslabel. Deze sterke opleiding laat zich voelen in de verdere ontwikkeling van onze leden. Onze competitieafdelingen behaalden weer een lange lijst van titels en medailles in waterpolo, synchroonzwemmen, competitiezwemmen, G-zwemmen en masterzwemmen. Wij zijn trots dat we ook dit jaar kwantiteit perfect combineerden met kwaliteit. Met zowel de Leuvense sporter van het jaar als de Leuvense belofte van het jaar als het ultieme bewijs!

Naast de dagelijkse inspanningen van lesgevers, trainers en leden om van onze club sportief een hoogtepunt te blijven maken, zijn er ook de vele medewerkers die actief zijn achter de schermen. Wedstrijden, evenementen en trainingsstages vergen veel man- en vrouwkracht en vele uren inzet. Misschien minder zichtbaar is het vele werk achter ledenadministratie, financiën, communicatie of sponsorwerking. Telkens kunnen we rekenen op heel wat vrijwilligers en medewerkers die zich voor onze club inzetten tijdens de vrije uurtjes in de avond of het weekend. We zijn hen allen bijzonder dankbaar voor de volgehouden inzet!

En wat zal 2016 ons brengen? Het wordt een Olympisch jaar waarin we onze sporttakken zullen kunnen bewonderen in Rio. En we hebben als club wel nog een aantal uitdagingen. Onze recente bevraging bevestigt dat we blijvend moeten ijveren voor oplossingen voor het grote zwemwatertekort in onze stad en permanent werk moeten maken van een nog betere communicatie en een sterk vrijwilligersbeleid. Het is ons doel ook in 2016 de hoogste kwaliteit te bieden aan onze 1000 leden,  binnen een warme club waar iedereen blijvend welkom is.

Het bestuur en de afdelingscomités van Leuven Aquatics wensen jullie het allerbeste voor het komende jaar.  Dat 2016 terug een jaar vol plezier, sportiviteit en gezondheid mag worden!

 

Henk Dejonckheere

Wnd. Voorzitter Leuven Aquatics

Namens het bestuur en de afdelingcomités van Leuven Aquatics