SHIV B: Leuven 19 - Soignies 2

Matchwinnaar Jan Van Gorp blokt tegenstander.

Na een droge 3-7 overwinning in Hasselt, moest de Leuvense vierdeklasseploeg zondagavond aan de bak tegen Soignies. Coach Luc Boone verwachtte van zijn team om de verdediging solide te houden en de aanval beter uit te spelen.

Leuven nam de match onmiddelijk in handen, want na onhandig balverlies in de eerste aanval, zette Maarten Eerdekens zijn fout de volgende aanval recht met een ketsbal tegen de netten. Leuven miste een paar snelle kansen, maar Jan Van Gorp in de verre hoek en Tom Roobaert op piket braken met twee klasseflitsen de match open voor Leuven, 3-0. In de tussentijd behield Simen Cassiman samen met een sterke verdediging de nul. Met een snelle tegenaanval forceerde Jan nog een penalty, Simon Vanlangendonck nam de kans met beide handen aan. 4-0 na een sterke eerste time.

Lang bleef die nul helaas niet op het bord staan, want Soignies brak de ban na minder uitverdedigen. Leuven nam de match wel terug in handen, Stan Drijkoningen vocht zich vrij als tweede piket en scoorde met een pareltje. Vervolgens miste Soignies een manmeer, Leuven speelde zijn manmeer vlak erna via Jan wel uit, 6-1. Jeroen linssens kwam ook op het wedstrijdblad met zijn eerste fout van de avond, doch het was Maarten die na een snelle counter de voorsprong uitbreidde. Soignies probeerde wel, maar kwam niet aan de bak. Maarten forceerde nog een penalty na een counter, helaas besloot Jan op de keeper. Voor de rust speelde Leuven ook nog een manmeer uit via diezelfde Maarten, 8-1 op half time. Kapitein Simon kon na een botsing met zijn hoofd jammer genoeg niet meer verder. Spijtige zaak!

De derde time ging op en neer, want de keepers aan beide kanten stonden pal op alle kansen. Halverwege het derde kwart konden Jan en Brecht van Assche de score uitdiepen, beiden vonden de weg naar het doel na een snelle tegenprik, 10-1. Soignies pikte nog een goaltje mee waarna lefty Stan bij een laatste aanval scoorde in de korte hoek. 12-1 driekwart wedstrijd.

De laatste time bleek de tank van de Waalse tegenstander helemaal leeg. Na snel uitspelen van een man meer en bij een penalty duwde Steffen Claes eigenhandig Soignies alleen maar dieper in de put. 13-2. Soignies probeerde wel, maar het schoot zich daarbij via de counter altijd in eigen voet. Eerst legde Tom de bal mooi binnen, vervolgens counterde Jan tweemaal sterk, waarbij hij de keeper alle hoeken van de goal liet zien, 16-2. De match kon niet snel genoeg voorbij zijn voor Soignies. Maarten schoot vanop piket nog eens de bal voorbij de keeper en Steffen ramde zijn derde van de time in goal, eindstand 19-2.

Leuven liet zien dat het vooruitgang maakte en speelde een sterke match. Ondanks de hoge score zijn er nog werkpunten, maar met een rotsvaste defensie liet het team zien een geduchten tegenstander te zijn. Volgende match, thuis op zondagavond 10 oktober om 21u30 tegen Charleroi, belooft een grotere uitdaging te zijn.

 

Verslag: Maarten Eerdekens