SD: Leuven 7 - Eeklo 13

17 oktober kregen de Leuvense dames met Eeklo MZV weeral een pittige tegenstander over de vloer. Na vorige week roemloos onderuit te gaan tegen Gentse, willen de dames nu bewijzen dat ze op het hoogste niveau kunnen meespelen.

De eerste kans van de match is direct voor Eeklo, maar Emma Dierckx verdedigd goed uit, en keepster Hanne Delport staat op de juiste plaats. De aanval erop krijgt Caya de Leeuw van Weenen fout, waarna Emma goed van de verwarring gebruik maakt om met een streep de score te openen. De dames vergeten de aanval erop af te werken en Eeklo kan met de tegenaanval simpel gelijk maken, 1-1. De bezoekers zijn op gang gekomen, want met twee goeie tegenaanvallen en een slecht verdedigde manmeer breiden ze te vlot de score uit, 1-4. Het geluk staat deze eerste time ook niet aan de kant van de thuisploeg want van ver én dichtbij geraakt de bal er niet in. Door de frustraties laten de Leuvense dames zich te gemakkelijk ringeloren, waarvan Eeklo dankbaar gebruik maakt, eerst na fout buiten de zesmeter en daarna via een revairs vanop piket, 1-6 is het harde verdict bij de eerste pauze.

De tweede time gaat het Leuven al wat meer voor de wind. Lotte Delport kan de aanval van Eeklo mooi een halt toeroepen. De dames krijgen man-meer, Celien Degreef besluit eerst nog op de verdediger, en een alerte Lotte Delport knalt de bal met de rebound binnen. De vreugde is echter van korte duur, want Eeklo pakt Leuven in snelheid op de counter, 2-7. Met de volgende uitsluiting van Eeklo is het Hannah Luts die via een afgeweken bal binnenschiet, 3-7. Het spel is vrij hard en beide ploegen krijgen daarbij uitsluitingen, maar kunnen het overwicht niet afwerken. Het is Eeklo dat dankzij een tegenaanval het verschil in goals terugbrengt op vijf doelpunten, 3-8 bij de rust.

Het spel blijft op en neer gaan na de rust, waarbij beide ploegen goede en minder goede kansen niet afwerken of goed ontmijnen. Na een uitsluiting bij Eeklo is het Lotte Cauwenberg dat die de 4-8 op bord zet. De volgende aanval laat Hanne zien dat ze bij de les is wanneer ze een revairs vanop piket knap redt. Net als de week ervoor wil de bal er van ver niet in, met Salina en Caya die vooral het doelkader of de ruimte erboven vinden. Voor de nummer vijf van Eeklo wordt het allemaal wat te veel en na een mep boven water kan ze gaan douchen. Lies van Gorp besluit op de paal. Het is Eeklo die tegen de gang van het spel in de voorsprong nog kan uitbreiden, weer op de tegenaanval laten de Leuvense dames zich tweemaal vangen 4-10.

Onder steun van het publiek en de bank krikken de Leuvense dames hun niveau op het laatste kwart. Eerst komt Lotte Delport nog dichtbij na een goeie pas van Hannah. Eeklo krijgt nog een man meer, doch kan het overtal niet benutten en Celine maakt de aanval erop vanop acht meter gebruik van de onoplettendheid bij de bezoeksters, 5-10. Met een strakke ketsbal van Lies en een mooie goal vanop piket door Lotte Delport brengt Leuven zelfs terug spanning in de match, 7-10. Eeklo is niet aangeslagen en antwoordt via piket, 7-11. Trainer Manu vraagt nog een keer time-out om orde op zaken te stellen, maar de verbale ondersteuning is niet meer genoeg. De thuisploeg laat zich nog twee keer vangen via tegenaanval, toch de zwakke plek van Leuvense dames de laatste matchen. Eindstand: 7-13.

De Leuvense dames laten een ander gezicht zien dan vorige match. Ondanks de dreun in de eerste time, behouden ze met de steun van het publiek en de bank de fighting spirit. Met nog werkpunten en leermomenten onder de arm kunnen ze met opgeheven hoofd vooruit kijken naar de volgende match, op zondag 7 november om 18u30 in Sportoase Leuven.