SD: La Louvière 4 - Leuven 10

Een trage start: 3-3 na twee times gevolgd door een comeback: 4-10 winst. Tijdens de comeback, de grootste verrassing van de avond: Lotte Cauwenberg die ons heeft laten zien dat ze echt wel weet wat er moet gebeuren in een match om te winnen, zowel aanvallend als verdedigend!

Lotte Delport kan de eerste time 3 keer alleen voor de goal komen en krijgt 2 keer een prachtige pas van keepster Hanne Delport, maar de keepster van La Louvière heeft betere reflexen dan verwacht. Derde keer goede keer, de bal gaat er eindelijk in na een mooie assist van Irene Claes: 0-1.

Tweede time begint goed met de 0-2 van Lotte Cauwenberg, maar dan beginnen de Leuvense dames weer nonchalant af te werken. La Louvière gaat erop en erover: 3-2. Hannah Luts kan de 3-3 nog maken in de laatste 2 seconden van de time. De spanning stijgt, de moed zakt. Ze hebben nog 2 times te spelen met maar 7 speelsters.

De Leuvense dames herpakken zich volledig in de derde time. Irene Claes, Lotte Cauwenberg, Lotte Delport en Hannah Luts maken elk één goal. Keepster Hanne Delport laat geen enkele bal aan haar voorbijgaan.

De vierde time begint met een tegengoal en Leuven wordt weer even bang, maar herpakt zich meteen. Er volgen nog 3 goals van onze 2 Lotte’s. En daar hebben we onze verdiende uitslag: 4-10.

Zoals iedereen weet is de teamprestatie voor ons het belangrijkste, die was er vanaf de derde time. Onze ijzersterke verdediging en doeldame weerspiegelen die cijfers. Zolang ze zo een inspanningen met, jawel, 7 spelers kunnen volhouden, zit het goed. Als ze in de terugronde winnen van Aalst, La Louvière (thuis), en Antwerpen (thuis) of Brussel (thuis), dan spelen we sowieso eindrondes!

Scoorden voor Leuven: Lotte Cauwenberg 4, Lotte Delport 3, Hannah Luts 2 en Irene Claes 1.