LAQUA versterkt trainersteam

Leuven Aquatics, de grootste Leuvense zwemclub, staat bekend om haar kwalitatieve werking in de basis, breedte en top van haar werking.

Als een van de grote zwemmotors in onze regio is het belangrijk om een sterke werking steeds te evalueren en te laten groeien. Daarom werd er op zoek gegaan naar een verruiming van onze sterke zwemtechnische werking.

Leuven Aquatics kondigt daarom de komst aan van twee bijkomende toptrainers in haar werking: Eric Ronsmans en Brigitte Becue. Beiden zijn coaches met ervaring op het (inter)nationale niveau en brengen met die ervaring heel wat kennis mee binnen ons trainersteam.

Eric Ronsmans

Voor de techniekgroep wordt het team van Pieterjan en Roel versterkt door de komst van Eric Ronsmans. Eric is geen onbekende bij Leuven Aquatics. Hij verzorgde reeds mee de jeugdopleiding van Leuvense toppers zoals Lander Hendrickx, Ken Cortens, Jonas Meirhaeghe, ...

Hij werkte ook mee aan de structuur van de jeugdwerking bij de Vlaamse Zwemfederatie.
 

Brigitte Becue

Binnen de topsportwerking (beloften+kern) zal Brigitte Becue samen met Stijn Lievens de begeleiding voorzien van onze zwemmers. We zijn trots dat deze tweevoudige Belgische Sportvrouw van het Jaar ons trainingsteam vervoegt in de aanloop naar Tokio 2021. Fun fact: Brigitte krijgt binnenkort een zwembad met haar eigen naam.

Deze trainers vervoegen verder ons ervaren en hooggekwalificeerd team met trainers Margriet en Mara in de traingroep, en Sven, Bie en Lotte in de competitiegroep.