LAQUA stapt mee in UiTPAS

De basismissie van Leuven Aquatics is het toegankelijk maken van de zwemsport voor iedereen. Met een aanbod voor kinderen tot en met volwassenen binnen verschillende takken van de zwemsport, incl. G-sport, zijn we uitgegroeid tot een van de grootste sportverenigingen en veruit de grootste zwemclub van de regio met 1000 leden. Als grote sportclub hebben wij ook altijd veel belang gehecht aan de laagdrempeligheid van onze sport voor iedereen in onze maatschappij.

Vanaf volgend seizoen schaft de Stad Leuven het systeem van de sportcheque af. Voor mensen die het nodig hebben en vroeger terecht konden bij de sportcheque, is er vanaf volgend seizoen het systeem van de UiTPAS. Dit systeem werd al een tijdje geleden uitgerold voor de Leuvense cultuursector en zal vanaf september ook in de Leuvense sportsector worden gebruikt.

Leuven Aquatics is al sinds eind 2016 in gesprek met de Stad Leuven om samen te bekijken hoe we dit systeem ook in de sport kunnen toepassen. Vanaf volgend seizoen zullen we samen met de Stad Leuven het UiTPAS-systeem uitrollen binnen onze club. Concreet betekent dit het volgende:

  • Elk lid kan met haar/zijn UiTPAS 15 punten sparen per half sportjaar. Schrijf je je dus in voor een volledig jaar, dan krijg je 30 punten. Met 30 punten kan je bijvoorbeeld gratis gaan zwemmen in Kessel-Lo, een gratis film meepikken in cinema ZED, een gratis Yogasessie volgen, ...
  • Elk Leuvens lid met recht op verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds krijgt maar liefst 80% korting op het lidgeld. De Stad draagt 60% van de kost voor iedereen uit Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal. Wij als club zelf 20%. Zo verlagen we de drempel voor wie het nodig heeft tot 20% van het originele lidgeldbedrag!
  • Leden met recht op verhoogde tegemoetkoming die niet van Leuven zijn, kunnen helaas nog niet instappen in het UiTPAS-systeem en de Stad komt daar ook niet in tegemoet. Daar doen we als club evenwel nog steeds dezelfde inspanning voor. Met een attest "verhoogde tegemoetkoming" van de mutualiteit of het OCMW komen we ook daar 20% van het lidgeld tegemoet, zodat het lidgeld wordt gereduceerd tot 80% van het originele bedrag.

Wat moet je doen?

Ben je een gezin dat in aanmerking komt voor een van bovenstaande? Stuur dan je naam en UiTPAS-nummer op naar de inschrijvingsverantwoordelijke van jouw afdeling via deze link.
Voor niet-Leuvenaars die recht hebben op een sociale korting wordt gevraagd om een attest "verhoogde tegemoetkoming" van je mutualiteit of het OCMW op te sturen of af te geven aan je inschrijvingsverantwoordelijke. Neem daarvoor hier contact met hen op.

Nog geen UiTPAS? Hier vind je meer info. https://www.leuven.be/uitpas