KLZC wordt maar liefst 100 jaar

Rots in de branding Danielle met enkele belle époque lesgevers

De Sportoase werd zaterdag 27 september omgetoverd tot een belle-époquefeest ter ere van het 100-jarig bestaan van de 1000 leden tellende Koninklijke Leuvense Zwemclub (KLZC).

Aan de ingang van de Sportoase stonden er voor de kinderen verschillende en leuke attracties zoals een carrousel, suikerspinkraam, oude volksspelen en een antieke draaiorgel. Binnen in de Sportoase werd er een museum opgesteld om de rijke geschiedenis van de club in de verf te zetten. Er werden ook 3 zwembadshows met het nodige spektakel georganiseerd door de kinderen van de afdelingen waterpolo, competitiezwemmen, synchroonzwemmen en de gehandicapte zwemmers. Tot slot werd het feest afgesloten met een heuse receptie waarop de nieuwe naam “Leuven Aquatics” werd voorgesteld aan de honderden aanwezigen, waaronder burgemeester Louis Tobback en schepenen Els Van hoof (sport) en Dirk Vansina (jeugd). Met de nieuwe naam wil de club benadrukken dat ze met haar 100-jarige ervaring meer dan ooit klaar is om de toekomst tegemoet te gaan en de watersport kwalitatief te promoten in al haar vormen van jong tot oud!

Berichten uit de pers over ons feest:
http://www.robtv.be/nieuws/leuven/wat-een-weekend-100-jaar-zwemclub
http://leveninleuven.be/2014/09/28/klzc-wordt-vandaag-100-jaar-en-heet-vanaf-nu-leuven-aquatics/
http://www.hln.be/regio/sport-in-leuven/de-koninklijke-leuvense-zwemclub-wordt-maar-liefst-100-jaar-en-heet-vanaf-nu-leuven-aquatics-s21740/

Fotoreportages vind je terug op onze Google+ pagina:
https://plus.google.com/+LeuvenAquaticsBE/photos

 

Tags: