Bedenkingen bij nieuw zwembad

Op woensdag 12 oktober 2016 presenteert de stad Leuven om 19u30 de plannen voor het nieuwe zwembad in Wilsele. De presentatie gaat door in het Ontmoetingscentrum van Wilsele Putkapel. De nieuwe zweminfrastructuur zal bestaan uit een 25 meterbad met 6 banen, een instructiebad en een peuterzone.  In de nieuwbouw komt ook een sport- en danszaal alsook voor het jeugdhuis Lavado. De grootste zwemclub van Leuven, Leuven Aquatics, reageert kritisch omdat de capaciteit beperkt blijft.

“Wij zijn tevreden met de vervanging van het oude zwembad. De infrastructuur was sterk verouderd, dus wij zijn blij te horen dat het nieuwe zwembad er binnenkort komt”, zegt de club. “Wij appreciëren ook dat wij gedurende de bouw kunnen blijven gebruik maken van het oude zwembad.” Maar de voorzitter van de 1000 leden tellende zwemclub is ook kritisch: “Wij betreuren dat de stad de capaciteit niet echt uitbreidt. Onze club moet jaarlijks een 300-tal kinderen en volwassenen op de wachtlijst zetten door plaatsgebrek en met deze nieuwbouw komt daar geen oplossing voor. Het vorige zwembad telde 5 banen, nu krijgen we er 6. Het tekort aan zwemwater voor de Leuvenaars die individueel of met het gezin willen zwemmen en voor de Leuvense zwemclubs blijft daarmee even groot.”

Maar de club sluit positief af: “Iets meer dan een jaar geleden kondigde de burgemeester aan dat het zwembad van Kessel-Lo tijdens de volgende legislatuur wordt vervangen. Wij hopen met de zwemclubs en met de Leuvenaars dan een echte capaciteitsuitbreiding te mogen verwelkomen door middel van een 50 meterbad, zoals Brugge, Gent, Antwerpen, Hasselt, Genk, Aalst en andere centrumsteden hebben gerealiseerd. Als grootste zwemclub zijn wij kandidaat om hier actief mee vorm aan te geven.”

Meer info:
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/tobback-belooft-nieuw-zwembad-...
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven/stad-in-zee-met-sportoase-voor...
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-hasselt/nieuw-zwembad-feestelijk-inge...